fot. vatopaidi.wordpress.com
25.10.2011

„Ochrona zdrowia i interesów konsumentów oraz zapewnienie uczciwych praktyk w międzynarodowym handlu żywnością.” Te dwie zasady wpisane są w dokument zwany Codex Alimentarius. Czy te dwa stwierdzenia przypadkiem się nie wykluczają? A może twórcy kodeksu, jak twierdzą niektórzy, działają zgodnie z preferencjami dużych producentów żywności? Czy powinniśmy się obawiać żywności nafaszerowanej antybiotykami i hormonami? Jaki jest cel twórców kodeksu: działać w interesie konsumentów czy producentów żywności?

MEDIA - W TEMACIE DNIA (4)poleć nowe źródło

MULTIMEDIA - W TEMACIE DNIA (6) zgłoś źródło multimedialne

KOMENTARZE
. 25.12.11, 18:50
odpowiedz
. 19.12.11, 21:29
odpowiedz
07.11.11, 23:41
odpowiedz

Komentarzy użytkowników portalu publi.pl nie należy łączyć z poglądami redakcji.

skomentuj